Next Event in:
+ +
19 days
3 hours
45 minutes
11 seconds

Ida y Vuelta: Alosno-Amsterdam


Een project om de flamencostijlen van de plaats Alosno tot in de finesses te doorgronden


Calle Real reisde in mei 2023 af naar de Spaanse provincie Huelva om daar ter plekke samen te werken met zowel Spaanse flamencoprofessionals, namelijk de groep ‘Vive Alosno’, als met amateurbeoefenaars van de flamencostijlen uit de plaats Alosno in de provincie Huelva. Calle Real beoogt met dit ‘Ida y Vuelta’ project de banden met de lokale beoefenaars warm te houden, de flamencostijlen van de plaats Alosno tot in de finesses te doorgronden en de antologie van de fandango en sevillanastijlen van deze specifieke plaats in Huelva vervolgens ten gehore te brengen aan de lokale bevolking in de provincie Huelva zelf, en na terugkomst uit Spanje aan het publiek in Nederland.

In het kader van ‘Ida y Vuelta: Alosno-Amsterdam’ vinden de volgende concerten plaats in 2023:

1 april 2023, de Nollen, Den Helder

3 mei 2023, Salón sociocultural Antonio Machado, Alosno (ES), gezamenlijk met ‘Vive Alosno’

4 mei 2023, Teatro Municipal, San Bartolomé de la Torre (ES), gezamenlijk met ‘Vive Alosno’

5 mei 2023, Teatro-Salón de Actos, Cabezas Rubias (ES), gezamenlijk met ‘Vive Alosno’

10 juni 2023, Engelse Kerk, Amsterdam. Concert, introductie en filmdocumentaire.

Daarnaast nam Calle Real op 6 mei 2023 deel aan de ‘Cruces de Mayo’ in Alosno.


Aan dit project is de naam ‘Ida y Vuelta: Alosno-Amsterdam’ gegeven. Oftewel ‘Retour: Alosno-Amsterdam’. Deze titel is aan het project gegeven vanwege de gedachte dat Calle Real de antologie van de fandango- en sevillanastijlen van de plaats Alosno terug gaat brengen naar de regio van herkomst. De muziek is 20 jaar geleden van Alosno met Calle Real mee naar Amsterdam gereisd en gaat nu retour naar Alosno en vervolgens weer in verbeterde vorm naar Nederland! 

‘Ida y Vuelta: Alosno-Amsterdam’ wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst). Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.

© Calle Real 2015